Карбокситерапия

Професионална неинвазивна карбокситерапия RIBESKIN - Южна Корея

Без инжектиране и без използване на скъпо оборудване: една от най-съвременните, високоефективни и безопасни процедури за подмладяване и регенерация на кожата, както и за коригиране на изброените по-долу естетични проблеми.

Карбокситерапията е неинвазивна терапия на основата на патентован CO2 гел, наричан още карбокси-гел и маска-активатор от специален материал, импрегнирана с лимонена киселина. При взаимодействието между гела и маската възниква реакция, която насища кожата с молекули СО2 .

Чрез терапията се симулира липса на кислород в кожата, което води до спад на стойностите на pH в кръвта. В следствие на това от хемоглобина се освобождава повишено количество кислород в тъканите.

Това води до подобряване на кръвообращението в кожата и на лимфния дренаж, а автоматичното ускоряване на производството на колаген прави кожата гладка и еластична.

При провеждане на карбокситерапията концентрацията на въглероден двуокис върху повърхността на кожата се увеличава и в резултат на пасивната дифузия CO2 прониква през роговия слой до живите структури на епидермиса и дермата. Реакцията на абсорбция на въглероден диоксид върху кожата продължава 20-25 минути. Обработената област получава мощен стимул за регенерация. Подобрената циркулация на кръвта допринася за по-доброто отвеждане на метаболитните продукти от тъканите.
Процедура с мощен подмладяващ ефект. Помага да се възстанови нивото на влага в епидермалния слой на кожата, което е много важно за нейното здраве. Маската също има превантивен ефект срещу забавянето на метаболизма и стареенето на кожата. Ефективно помага да се поддържа кожата в добро състояние
Ефекти от терапията:
 
    -експресен лифтинг ефект
    -изглаждане на бръчки
    -моделиране овала на лицето
    -облекчаване на обостряния на акне
    -елиминиране на петна
    -лечение на купероза
    -избелване на кожата
    -свиване на порите

Неинвазивната карбокситерапия може да се извърши като независима процедура или да се комбинира с техники като йонофореза, наноиглена терапия, електропорация, ултразвук.
Неинвазивната карбокситерапия може да бъде включена и като допълнителна стъпка в козметичните процедури за професионална грижа за кожата, което може значително да подобри ефекта им.
Подходяща за всяка възраст и всеки тип кожа
Ефективно решава широк спектър от естетически проблеми
 
Без противопоказания: възможни особености при провеждане на процедурата:
По време на процедурата може да се получи леко зачервяване на кожата и усещане за парене, но тези явления бързо преминават без последствия. Това е поради факта, че повишеното кръвообращение увеличава температурата на кожата.
 
Провеждане на процедурата:
Процедурата е лесна и обхваща следните етапи:
- Почистете основно лицето.
- Нанесете гела на дебел слой върху лицето или друга зона на третиране (за тяло моля вижте тук) . Избягвайте зоната на очите, вътрешната страна на ноздрите и устните.
- Покрийте лицето с маската активатор от комплекта и прилепете плътно по кожата

karboksimaska
- Оставете да действа около 20-30 минути
- Отстранете маската и измийте остатъка от препарата. Тонизирайте кожата с тоник, лек хидратиращ крем или овлажняваща маска.

за подробна информация натиснете тук