Предимствата на Алое Вера

Предимствата на алое вера са добре познати в цял свят. Смята се, че растението произхожда от Северна Африка, Мадагаскар и Арабския полуостров. Това сочно растение съхранява вода в листата, стъблата и корените. Използва се като активна съставка в кремове, продукти за хигиена на лицето, сапуни и лосиони за слънце, поради свойствата си да овлажнява, лекува и успокоява кожата.

Всички изброени качества на Алое Вера го правят прекрасно средство в борбата срещу акнето.

Антибактериалните свойства на гела от алое вера са много ефективни при лечение на акне.

  1. Намаля зачервяването.
  2. Предпазва от инфектиране на раните от акне и ускорява процеса на заздравяване.
  3. Антимикотичен ефект: неговите противогъбични свойства са полезни при лечение на възпаление, включително и на кисти върху кожата.
  4. Съдържа магнезиев лактат, помага за облекчаване на сърбежа, причинен от акне. Той е ефективен и при лечение на кожни обриви и слънчеви изгаряния.
  5. Успокояващото свойство на алоето помага за облекчаване на болката, причинена от подуване, отоци и възпаления.

Алое вера стимулира кожната регенерация. Антрахинонът, присъстващ в алоето, заздравява кожата и стимулира развитието и възстановяването на клетките. Това може да бъде много полезно за премахване на  белези и при всички случаи прави кожата Ви да изглежда чиста и безупречна.

Алое Вера съдържа сапонини като фитохормона гиберелин, манан и полизахариди, които убиват акне-причиняващи бактерии и вируси, включително Propionibacterium. Това растение също съдържа салицилова киселина: съединение, което отпушва порите и елиминира акне, черни точки и пъпчици по кожата. Подпомага регулиране на баланса на pH на кожата.

Редовното прилагане на този гел върху лицето стяга порите, като по този начин намалява проникването на микроби.

Ползите от използването на сок от алое вера и гел  от алое вера са подробно проучени от учените, а точките, споменати по-горе за това как алоето ни помага да имаме по-здрава кожа и тяло, са отдавна доказани.