CLINICCARE REFRESH Peel 30 ml

Вход само за професионалисти

CLINICCARE REFRESH PEEL (pH 1.55) 30 ml, Химичен пилинг за зряла, суха, със сивкав тен кожа; шишенце 30 ml

ОПИСАНИЕ

CLINICCARE Refresh Peel (PH1,55)

• Повърхностен пилинг, премахва горния слой на епидермиса

• Укрепва кожата, стимулира синтеза на колаген

Показания:

• Стареене на кожата

• Фотостареене

• Груб релеф, фини линии и бръчки

• Разширени пори, сивкав цвят на кожата

• Glicolic Acid 48% – Гликолова киселина 48% – ексфолира епидермиса, стимулира епидермолизата, разрушава повърхностния меланин и стимулира растежа на новата кожа. Намалява количеството на повърхностния себум на кожата

• Phytic Acid 4% – Фитинова киселина 4% – предпазва от възпаления, като блокира свободните радикали и повишава антиоксидантните потенциали. Освен това е в състояние да защити ДНК от свободни радикали. Фитиновата киселина може да навлезе в клетките и да помогне на ДНК да поправи разкъсвания в нишките.

• Kojic Acid 2% – коджикова киселина се получава от различни гъби и органични вещества и се използва за намаляване на тъмните зони в резултат на прекомерна пигментация в кожата. Инхибира активността на тирозиназата, предотвратява образуването на меланин.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Вижте видео-протокол за работа тук

Протокол за работа:

  1. Почистете лицето с почистваща пяна (Concentrated Cleansing Foam 100 мл), като разпените малко количество от нея с мокри пръсти или с четка и изплакнете добре с чиста хладка вода.


  2. Дезинфекцирайте лицето с антисептик.


  3. Смесете REFRESH/GLOW или PURE PEEL с PEEL Blender (вижте таблицата за смесване). Нанесете 2 до 3 последователни пласта, с помощта на марля или четка, като след всеки пласт изчаквате около 3 минути.


  4. Пилингът трябва да се неутрализира след 3 до 7 минути след последния пласт ( или по-рано в случай че клиентът усеща много силно парене), като го почистите с HYAL+ Skin Toner.( обтрийте с обилно напоени тампони с тоник поне 3 пъти лицето, като всеки път сменяйте тампоните с нови).


  5. Опция за засилване на ефекта на терапията: Нанесете 1-2 слоя от AHA+EGF Skin Booster и изчакайте около 2-3 минути.Не отмивайте.


  6. Поставете EGF REFRESH/TIGHT или GLOW или PURE пост-процедурна маска върху лицето. Оставете я действа 20-35 минути, докато започне да изсъхва.След като я свалите, не отмивайте.


  7. Нанесете HYAL+ Moisturizing Cream


  8. Нанесете слънцезащита Sun Shield Silky Cream SPF30 или дермокорективен крем Dermo Corrective Cream SPF50.


 

СЪСТАВ

Glycolic Acid, Purified Water, Kojic Acid, Butylene Glycol,  Xanthan Gum, Phenoxyethanol

Също може да ви хареса…